Hoe u uw winkelverlichting in 4 stappen kunt instellen
We hebben partnerschappen met enkele van de bedrijven die in dit artikel aan bod komen. Als u op de links naar deze sites klikt, verdient ons bedrijf geld. Deze partnerschappen helpen onze site te ondersteunen, zodat we u de beste antwoorden op uw vragen kunnen blijven geven.

Erica lanceerde haar erste e-commercesite in 2001 en groeide al snel uit tot twee niche B2B- en B2C-sites. Ze deelt haar ervaring met office 365 intranet lezers als onderdeel van office management, sales, ecommerce en andere retail content.

Retailverlichting kan worden onderverdeeld in vier primaire typen: algemene/omgevingsverlichting, taakverlichting, accentverlichting en decoratieve verlichting. Er zijn ook veel gloeilampopties, zoals halogeen, TL-verlichting en LED’s. Deze gids voor winkelverlichting helpt u bij het plannen van de juiste verlichting, gloeilampen en armaturen om uw winkel op te vrolijken en de verkoop te stimuleren.

Waarom winkelverlichting belangrijk is voor uw bedrijf
Retailverlichting is een belangrijk onderdeel om klanten zich thuis te laten voelen in uw winkel en hen te verleiden om te kopen. Volgens Leslie Stern, retaildesign en verlichtingsspecialist en eigenaar van Leslie M Stern Design, “doet de juiste retailverlichting veel meer dan alleen het verlichten van uw winkelruimte. Het bepaalt de sfeer en de sfeer, begeleidt het winkelend publiek naar de belangrijkste gebieden en biedt een algemene achtergrond voor uw klantervaring”.

retailverlichting – hoe kiest u de juiste armaturen en lampen retailverlichting – hoe kiest u de juiste armaturen en lampen?
Intiem, chic, trendy, funky, snelle service of zen-wat uw imago ook is, uw winkelverlichting helpt u dat gevoel bij te brengen zodra de klanten binnenkomen. Beelden: Mynd Interieurs en DigThisDesign

Het bereiken van het perfecte retail lichtlandschap is niet moeilijk als je eenmaal de principes en technieken achter het ontwerpen van een retail verlichtingsplan begrijpt. Deze gids leidt u stap voor stap door het proces.

1. 1. Leer de vier verschillende soorten winkelverlichting kennen
Verlichtingsgeïnspireerde stemmingen worden bereikt door het koppelen van twee elementen-lichtarmaturen en gloeilampen op verschillende manieren. Hoe u deze combineert hangt af van de verlichtingsbehoeften van uw winkel. Volgens Stern, “gebruiken winkels meestal een combinatie van vier verschillende verlichtingstechnieken om hun ruimte te verlichten.”

Deze vier technieken zijn:

Accentverlichting
Accentverlichting wordt gebruikt om specifieke gebieden, displays en decoraties in uw winkel te accentueren. “Het doel van accentverlichting is om producten te laten knallen en een gevoel van belang toe te voegen”, zegt Stern. Verschillende soorten accentverlichting worden gebruikt om het winkelend publiek naar bepaalde gebieden in uw winkel te trekken, zoals producten in rekken en hoekdisplays, in etalages en op muren, zoals hieronder weergegeven.

retailverlichting – hoe kies je de juiste armaturen en lampen voor accentverlichting retailverlichting – hoe kies je de juiste armaturen en lampen voor accentverlichting retailverlichting – hoe kies je de juiste armaturen en lampen voor accentverlichting . Accentverlichting vestigt de aandacht op de elementen waarvan u wilt dat uw klanten ze opmerken, zoals displays en featured items. Nieuwsgierig wat een vernieuwde kapsalon inrichting met je omzet zal doen? Wanneer het tijd is om je kapsalon interieur te vernieuwen kies dan zeker voor een kapsalon inrichting met LED

Accentverlichting kan ook worden geïnstalleerd in koffers of achter displays als achtergrondverlichting en worden gebruikt om sombere hoeken in uw winkel op te fleuren. “Als algemene regel geldt dat accentverlichting het antwoord is voor elke displayruimte die moet worden opgehelderd of geaccentueerd buiten de was van het omgevingslicht in uw winkel”, zegt Stern.

Taakverlichting
Taakverlichting is gerichte verlichting die wordt gebruikt om gebieden te verlichten waar meer verlichting nodig is voor bepaalde taken of doeleinden. “Winkelkassa’s, kleedkamers, servicebalies en backoffice- en voorraadruimten hebben allemaal baat bij taakgerichte verlichting”, zegt Stern.

retailverlichting – hoe kies je de juiste armaturen en lampen voor taakverlichting – hoe kies je de juiste armaturen en lampen voor taakverlichting?
Taakspecifieke verlichting die ook decoratieve vinkjes in beide dozen is. Afbeeldingen: Mynd Interiors, links; InStoreDesignDisplay.com, rechts

Decoratieve Verlichting
Decoratieve retailverlichting voegt een decoratief element toe aan de hierboven beschreven verlichtingstactiek. Decoratieve verlichting wordt bereikt door het gebruik van een armatuur met een bepaalde esthetiek, zoals een kroonluchter, set van hanglampen, of slanke track systeem om te helpen definiëren uw winkel merk, terwijl het vullen van een accent, taak, of sfeerverlichting nodig heeft.

retailverlichting – hoe kiest u de juiste armaturen en lampen voor decoratieve verlichting – hoe kiest u de juiste armaturen en lampen voor decoratieve verlichting?
Decoratieve verlichting is bedoeld om gedenkwaardig te zijn, zoals deze opvallende oranje kroonluchters en gemengde monochrome hangers. Afbeeldingen: Cabinet Space en Zen Merchandiser.

kleinhandelsverlichting kleinhandelsverlichting – hoe kies je de juiste armaturen en lampen voor sfeerverlichting kleinhandelsverlichting – hoe kies je de juiste armaturen en lampen voor sfeerverlichting
De sfeerverlichting kan een statement maken of een eenvoudige serie panelen of inbouwblikken verlichten. Afbeeldingen: W&Co. Displays en Signs en LED Supply Co.

2. 2. Ken uw opties voor bollen en armaturen
Elk van de vier bovenstaande verlichtingsmethoden kan worden bereikt met behulp van verschillende lampen in armaturen die strategisch zijn geplaatst om bepaalde delen van uw winkel te verlichten. Als u het goed doet, wordt uw ruimte overspoeld met licht, zullen uw beeldschermen knallen en zullen uw klanten al uw goederen in hun beste licht zien.

Kleinhandelsverlichting – Bol Helderheid & Kleur
Voordat we de drie verschillende soorten lampen die in de winkelverlichting worden gebruikt onderzoeken, moet u eerst de twee verschillende manieren waarop het licht wordt gemeten begrijpen: kleurtemperatuur en lumens. Elk van deze twee factoren speelt een rol in het creëren van de sfeer die u wilt bereiken in uw retail lichtlandschap.

Kleurtemperatuur = kleurtoon van het licht
De toon van de licht-warme of koele wordt bepaald door de kleurtemperatuur, en dit wordt gemeten in Kelvin, weergegeven als de letter K op gloeilamp-etiketten. Als vuistregel geldt: hoe hoger de Kelvin, hoe witter of koeler het licht dat door een gloeilamp wordt uitgestraald.

Verlichting in de detailhandel – lamptemperaturen
Kelvin (K) meet de temperatuur van een lamp en die temperatuur correleert met de kleur-warmte, daglicht of koel-dat de lamp uitstraalt.

Zoals hierboven getoond, zweven warmere tonen aan de onderkant van de Kelvin-schaal, rond 2000K tot 3500K; daglicht en koelere tonen zijn 3600K en hoger. Deze kleurtemperatuur heeft een groot effect op de sfeer van uw winkel. Warme temperaturen zijn gezellig en uitnodigend, terwijl koelere temperaturen een moderne, heldere toon geven, zoals hieronder te zien is.

Verlichting voor de detailhandel – kleurtemperatuurelementen voor lampen – kleurtemperatuur van de lampen
Warme tinten (links) en koele tinten (rechts) zorgen voor heel andere gemoedstoestanden in de winkels. Afbeeldingen: Fraztec Verlichting en DigThisDesign

U kunt verschillende kleurtemperaturen in uw ruimte mengen, maar kleine winkels hebben de neiging om zich te houden aan één algemene kleurtint. Plus, de kleuren van uw muur, de hoogte van het plafond en de hoeveelheid natuurlijk licht van de ramen spelen allemaal een rol bij het selecteren van de juiste toon voor uw ruimte.

Lumen = Helderheid
Lumen zijn de lichtsterkte die een enkele gloeilamp of een geïntegreerd LED-armatuur uitstraalt. Watts, dat is de maat voor de energie die een lamp gebruikt, is geen betrouwbare maatstaf voor de helderheid omdat energie-efficiënte fluorescentie-, halogeen- en LED-verlichting meer lumen per watt uitstraalt in vergelijking met traditionele gloeilampen. Dus, lumens is de meting die u moet gebruiken bij het kiezen van lampen voor uw retailverlichting. Dit is ook het geval voor verlichting op de gevel van je winkel of kantoor. Deze verlichting kan je het best plaatsen met een stellingbouw van Devan .

retailverlichting
Lumens hebben watten ingehaald als een manier om de helderheid van de winkelverlichting te bepalen.

Kortom, als je een helderder licht nodig hebt in een bepaalde ruimte, heb je een lamp nodig met hogere lumen. Je gebruikt je totale lumen om te bepalen of je genoeg licht in je ruimte hebt. Maak je geen zorgen! Het is eenvoudig wiskundig. We laten je later in deze gids zien hoe dat werkt.

Kleinhandelsverlichtingstypes
Het is ook belangrijk om te weten dat de verschillende soorten gloeilampen die in de detailhandelsverlichting worden gebruikt, een volledig scala aan lichtopbrengst (lumen) en kleurtemperaturen bieden. Over het algemeen is geen enkel type lamp het beste voor dim- of helder gebruik of voor warme of koele tinten. Tegenwoordig kunt u de meeste verlichtingsschema’s bereiken met elk type lamp.

Over gloeilampen gesproken, hier zijn de drie primaire soorten lampen die in de winkelverlichting worden gebruikt, plus een paar belangrijke details over elk ervan.

Halogeenlampen
Gemiddelde kosten – Laag tot middenklasse vanaf ongeveer $2 per lamp voor een inbouwlamp.
Gebruiksduur – Kortste van de drie opties.
Energie-efficiëntie – Laagste van de drie opties; verbruikt meer watt per lumen dan de andere twee soorten lampen.
Kleurtemperatuurbereik – Halogeenlampen komen in het volledige spectrum van kleurtemperaturen – warm tot koud.
Het beste voor – Accentverlichting in winkelruimtes, taakverlichting en decoratieve armaturen.
kleinhandelsverlichting – halogeenlampen kleinhandelsverlichting – halogeenlampen kleinhandelsverlichting – halogeenlampen
Halogeenlampen zijn een goedkoop alternatief voor LED’s voor downlights, track- en accentverlichting. Afbeeldingen: 1000Bulbs en City Lighting producten

Halogeenlampen zijn de moderne versie van het gloeilamplicht. Halogeenlampen zijn minder efficiënt dan TL- en LED-verlichting, die we vervolgens afdekken, zodat ze in de loop van de tijd meer kosten om te werken. Echter, halogeenlampen zijn goedkoop en kunnen worden gebruikt in veel bestaande gloeilampen, dus ze zijn een kosteneffectieve manier om accent- en taakverlichting in de kassa’s, etalages en etalages te upgraden.